Ads Top

Recordaantal verzekeraars heeft contract niet rond

Tot 1 februari hadden alle Nederlanders de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Daar waar zorgverzekeraars het hele jaar kunnen door onderhandelen, moet de patiënt zich aan een strakke deadline houden terwijl ze geen idee hebben welke zorg ze vergoed krijgen.

Uit de Radar Testpanel enquête blijkt dat ruim driekwart ongerust is over het feit dat ze nog niet weten of er een contract is met een van hun zorgaanbieders. En als er uiteindelijk geen contract komt, kan het zomaar zijn dat je veel meer moet gaan betalen voor je behandeling of je medicijn.

Verzekeraars heb een zogenaamde zorgplicht. Dit betekent dat hun verzekerden binnen een redelijke tijd en reisafstand toegang moeten hebben tot alle zorg uit het basispakket. Maar waar daarbij niet rekening wordt gehouden is dat sommige mensen al een band hebben opgebouwd met een zorgverlener en dus niet zomaar willen switchen.

Daarbovenop komt dat het opzoeken van informatie voor veel mensen heel ingewikkeld is. Uit ons testpanel blijkt dan ook dat de informatie over contractering tussen verzekeraar en zorgverlener vaak slecht is. Driekwart kan het niet of moeilijk te vinden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.