Ads Top

FNV raadpleegt leden over acties bij ING

De FNV houdt de komende weken samen met De Unie en CNV Vakmensen online en fysieke bijeenkomsten met medewerkers van ING, nu de onderhandelingen over een nieuwe cao op een teleurstelling zijn uitgelopen. Na een massaal ondertekende petitie en meerdere manifestaties, die niets hebben opgeleverd, bereiden de bonden zich voor op hardere acties bij de bank.

De cao bij ING, die eind vorig jaar is afgelopen, geldt voor zo’n 14.000 werknemers. Na twee jaar op de nullijn te hebben gezeten, vinden veel werknemers het hoog tijd voor een goede loonsverhoging. Maar daar wil ING niet aan, bleek tijdens het laatste cao-overleg op 19 januari.

Om de boodschap wat kleur te geven, sturen medewerkers van ING dinsdag 14 februari, Valentijnsdag, massaal een digitale flyer en een interactief hart naar de banktop met de oproep dat de liefde wel van twee kanten moet komen. Het magere bod dat de werkgever nu op tafel heeft gelegd, kan op weinig warme gevoelens rekenen bij duizenden medewerkers.

De bonden organiseren tot en met 16 februari een aantal online en fysieke bijeenkomsten om de stemming onder de werknemers te peilen en om te overleggen over volgende stappen.

Inge de Vries, bestuurder De Unie: 'Onlangs publiceerde ING de cijfers over het vierde kwartaal van 2022. Net als de drie eerdere kwartalen was het resultaat zeer goed. De brutowinst steeg met €600 miljoen (een plus van 27%) ten opzichte van een jaar eerder. Voor 2023 durft ING het aan om de verwachting naar buiten te brengen dat de baten met meer dan 10% zullen stijgen.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.