Ads Top

Politie houdt weer bankhelpdeskfraudeurs aan

Twee mannen van 20 jaar uit Amsterdam zijn vorige week aangehouden omdat ze een een groot geldbedrag bij zich hadden en twee (bank)passen die niet op hun naam stonden.

De agenten ontdekten dat van één bankpas aangifte is gedaan van oplichting door middel van helpdeskfraude door een bejaarde vrouw in Haarlem. De andere bankpas was van een man uit Nijverdal. Van hem is alsnog aangifte opgenomen. Beide slachtoffers zijn rond de 80 jaar.

Eerder op de avond had de bewuste politiemedewerker met ongeveer tien collega's van het team Twente West een preventieve actie gehouden om inwoners van Nijverdal, Wierden, Rijssen-Holten en Hellendoorn te waarschuwen voor oplichters die zich schuldig maken aan bankhelpdeskfraude. Ze hebben actief bij woningen, waar vooral senioren wonen, aangebeld en hen geïnformeerd door een gesprek aan te gaan en een flyer achter te laten. Van een aantal ouderen werd ook het telefoonnummer genoteerd om hen op een later tijdstip te bellen als zijnde ‘nepbankmedewerkers’. Dit om te checken of de waarschuwing tegen dergelijke criminelen daadwerkelijk heeft geholpen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.