Ads Top

Nederland wil met 14 landen onderhandelen over belastingverdragen in 2023

In 2023 onderhandelt Nederland wederom met een groot aantal landen over (nieuwe) belastingverdragen. Er worden dit jaar onderhandelingen met 14 landen gestart of voortgezet.

Daarnaast wil Nederland dit jaar nog een belastingverdrag ondertekenen met België, Andorra, Bangladesh, Kirgizië en Thailand. Nederland heeft met circa 90 landen een belastingverdrag.

Nederland sluit belastingverdragen met andere landen om dubbele belastingheffing te voorkomen en de economische relaties te versterken. Door belastingverdragen te sluiten wil Nederland voorkomen dat burgers en bedrijven dubbele belasting betalen, maar wordt ook belastingontwijking voorkomen. Ook is een belastingverdrag bijvoorbeeld van belang om te bepalen in welk land grensarbeiders belasting betalen. Sinds de coronacrisis wordt er structureel meer thuisgewerkt. Dat kan gevolgen hebben voor het land waarin een grenswerker belasting betaalt. Nederland is in gesprek met België en Duitsland om daar nadere afspraken over te maken.

Nederland wil in 2023 de onderhandelingen voortzetten met België, Brazilië, Marokko, Moldavië, Mozambique, Oeganda, Portugal, Rwanda en Suriname. Daarnaast wil Nederland (her)onderhandelingen starten met Bahrein, Barbados, Duitsland, Kenia en Roemenië. Binnen het Koninkrijk zet Nederland in op het afronden van de belastingregelingen met Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Het verloop van de onderhandelingen hangt af van een aantal factoren, zoals de onderlinge samenwerking en samenloop met andere onderhandelingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.