Ads Top

Consumenten kunnen gemiddeld 237 euro per jaar besparen op hun autoverzekering

Wie overstapt van autoverzekering kan gemiddeld 237 euro per jaar besparen. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Dit komt vooral doordat de premieverschillen tussen de verschillende autoverzekeraars erg groot zijn. 

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering specifiek voor jouw auto en situatie is al snel een paar tientjes per maand, oftewel honderden euro’s per jaar.

Om te onderzoeken hoeveel consumenten gemiddeld kunnen besparen op hun autoverzekering, nam Geld.nl een steekproef van 100.000 autoverzekering vergelijkingen op de website in 2022. Hieruit blijkt dat de laagste premie in de vergelijkingen gemiddeld 237 euro per jaar lager ligt dan gemiddelde premie van alle autoverzekeringen die iemand kan kiezen.

Dat de premies voor autoverzekeringen enorm verschillen, komt vooral doordat elke autoverzekeraar op zijn eigen manier de premies berekent. Ze kijken naar factoren als het type auto, waar je woont, je leeftijd en je schadevrije jaren. Hoe ze al die dingen meewegen in premie, verschilt echter per verzekeraar waardoor de premies bij elke autoverzekeraar anders zijn.

Daarnaast moeten autoverzekeraars met de premie-inkomsten niet alleen autoschades vergoeden, maar ook hun eigen kosten betalen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.