Ads Top

Ook particuliere investeerder kan vanaf nu impact beleggen

Sinds deze week kunnen particulieren investeren in het Global Impact Equity Fund van Aegon Asset Management en ABN AMRO.

Dit geeft klanten de mogelijkheid om te investeren in ondernemingen die niet alleen financieel rendement kunnen opleveren, maar óók een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu.

Investeren kan al vanaf 50 euro. Houd er rekening mee dat elke belegging inherente risico's met zich meebrengt, die zullen worden beschreven in de regelgevende documenten van het fonds.

Bedrijven worden op grond van hun Environmental, Social en Governance (ESG) prestaties en hun positieve bijdrage aan de maatschappij in het fonds opgenomen. Het gaat dus om structurele inspanningen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur, waarbij bedrijven waarvan bekend is dat zij betrokken zijn bij controversiële activiteiten zijn uitgesloten. Klanten kunnen vanaf een inleg van 50 euro investeren, waarmee Aegon Asset Management en ABN AMRO impact beleggen óók toegankelijk maken voor kleine, particuliere investeerders. Klanten van ABN AMRO kunnen in dit fonds beleggen via zelf beleggen, beleggingsadvies en duurzaam vermogensbeheer.

Impact Investeren is aan een opmars bezig onder investeerders. Het afgelopen jaar doet duurzaam beleggen het aanzienlijk beter dan traditionele beleggingsvormen. Daarbij heeft COVID-19 duurzaam beleggen in een stroomversnelling gebracht, vooral omdat duurzame sectoren beter bestand blijken te zijn tegen de crisis. ABN AMRO en Aegon Asset Management verwachten dat toekomstige regelgeving op het gebied van duurzaam beleggen de opmars van duurzaam en impact beleggen nog meer gaan versnellen in de komende jaren. Momenteel heeft ABN AMRO 20 miljard euro duurzaam belegd klantvermogen, waarvan 1 miljard euro aan impact beleggingen. Aegon Asset Management heeft 211,8 miljard euro duurzaam belegd klantvermogen, waarvan 5,1 miljard euro impact beleggingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.