Ads Top

Online betaalmethode iDEAL wordt vernieuwd

Betaalmethode iDEAL, waarmee consumenten online kunnen betalen via hun eigen bank, wordt ingrijpend vernieuwd. Currence, merkeigenaar van iDEAL, gaat fors investeren om de onderliggende techniek te moderniseren. Ook wordt een nieuwe CEO aangesteld.

De investering in het al vijftien jaar oude iDEAL heeft tot doel om de technische infrastructuur te vervangen en een basis te leggen voor nieuwe functionaliteit en diensten. ABN AMRO, ING en Rabobank, de aandeelhouders van Currence, hebben daarmee ingestemd.

Betaaldienstverleners en acceptanten kunnen in de toekomst makkelijker op iDEAL aansluiten. Aanvullende diensten met een toegevoegde waarde kunnen sneller worden ontwikkeld. Die diensten zullen niet alleen door Currence worden ontwikkeld, maar ook door aangesloten betaaldienstverleners.

Het investeringsbesluit valt samen met het voorgenomen vertrek van CEO Piet Mallekoote (foto) die met pensioen gaat. Vanaf februari 2021 zal Daniel van Delft als nieuwe CEO leiding geven aan Currence en aan de transformatie van iDEAL.

De eerste nieuwe functionaliteit wordt de mogelijkheid om snel via iDEAL te bestellen. Daarbij kunnen alle klantgegevens die nodig zijn voor een soepele bestelling en levering, automatisch worden doorgegeven aan de webwinkel. Bovendien wordt de voorkeursbank voor iDEAL-betalingen van de klant onthouden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.