Ads Top

Finner lanceert eerste pensioenvergelijker voor particulieren

Finner breidt uit naar de particuliere pensioenmarkt. Met een vergelijking van een 18-tal pensioenrekeningen biedt Finner nu ook inzicht in de beleggingsmogelijkheden voor zzp’ers en werknemers die zelf pensioen willen opbouwen via een lijfrente in box 1.

Dat is iets anders dan vergelijkers van banksparen- of verzekeringsproducten.

Finner ziet kans om in de jonge markt van particulier pensioenbeleggen meer transparantie en keuzehulp te bieden, waar een groeiende behoefte naar is.

De verschillen in kosten lopen flink uiteen. Finner concludeert dat er op dit moment maar liefst 2,4 procent verschil zit in kosten tussen de duurste en goedkoopste pensioenoplossing.

De markt voor consumenten die zelf pensioen willen opbouwen via een beleggingslijfrente (de 3de pijler) is relatief jong. De grootste groep Nederlanders bouwt namelijk nog steeds pensioen op via de werkgever (de zogeheten 2e pijler). De groep Nederlanders die zelf moet zorgen voor een goede pensioenvoorziening - zzp’ers en werknemers zonder pensioenvoorziening via de werkgever – is zo’n 1.5 mln mensen groot.

Het steeds verder afnemen van zekerheden van pensioenopbouw via de werkgever maakt beleggen in de 3e pijler toenemend populair.  

Ook wet- en regelgeving draagt hieraan bij. Sinds 2017 mogen ook beleggingsondernemingen een lijfrenteproduct aanbieden in box 1. Voorheen waren dit alleen banken, verzekeraars en beleggingsinstellingen (producten). Het aantal nieuwe aanbieders is hierdoor uitgebreid van een handvol naar 18.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.