Ads Top

Nieuwe WHOA-financiering voor MKB-ondernemers in financieel zwaar weer

Zodra de steunmaatregelen van de overheid stoppen, komen naar verwachting duizenden MKB-ondernemers in acute problemen.

Een uitweg voor deze ondernemers is de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) die op 1 januari van kracht wordt. Hiermee worden alle schulden die het bedrijf heeft gesaneerd en afgekocht. KieVieK Finance introduceert nu de WHOA-financiering.

De WHOA ziet toe op ondernemingen die vanwege een te zware schuldenlast dreigen om te vallen, maar beschikken over levensvatbare bedrijfsactiviteiten. Doel is het reorganiserend vermogen van deze ondernemingen te versterken. Schuldeisers kunnen door de rechtbank gedwongen worden mee te werken aan een akkoord. De bedoeling van deze nieuwe wet is om bedrijven in financieel zwaar weer te helpen.

Voor dat saneren en afkopen van schulden is echter wel geld nodig. 'De banken zullen echter niet staan te trappelen van ongeduld om de afkoop van de homologatie te financieren. Zij worden immers ook meegenomen in het onderhandse akkoord en zullen vaak fors moeten afschrijven op hun rekening courant krediet en leningen', aldus Eric Pouw van KieVieK Finance uit Almere.

Het bedrijf is al jaren financier van het doorstarten van (bijna failliete) ondernemingen. KieVieK onderhandelt met banken, crediteuren, belastingdienst en curatoren over de doorstart en stelt financiering beschikbaar aan de ondernemer wiens bedrijf failliet is gegaan.

Door gebruik te maken van de WHOA kan een mkb-ondernemer een faillissement voorkomen. Met een WHOA-financiering van KieVieK Finance wordt vervolgens het voortbestaan van het bedrijf gegarandeerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.