Ads Top

AFM wil verkoop turbo’s aan retailbeleggers aan banden leggen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) consulteert maatregelen om het op de markt brengen, verspreiden of verkopen van turbo’s te beperken.

De AFM vindt dat retailbeleggers nu onvoldoende worden beschermd tegen de risico’s. Eerder onderzoek wees onder meer uit dat beleggers gemiddeld 2680 euro verliezen met deze risicovolle beleggingen.

Turbo’s zijn risicovolle hefboomproducten. Beleggers speculeren op een koersdaling of -stijging van een onderliggende waarde, zoals een aandeel, index of valuta.

Turbo’s zijn in grote mate vergelijkbaar met contracts for difference (CFD’s). Voor de verkoop van CFD’s gelden momenteel al vijf beperkingen die de risico’s voor retailbeleggers verminderen.

De AFM deed eerder dit jaar een oproep aan de turbo-industrie om oplossingen te delen die de risico’s van turbo’s verminderen. Verschillende ondernemingen en particulieren reageerden daarop met uiteenlopende voorstellen. De voorstellen variëren van ‘niets doen’ tot een verbod op turbo’s. Ook zijn beperkingen aan de verkoop van turbo’s voorgesteld, op te leggen door de AFM of door de markt zelf.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.