Ads Top

Rabobank en partners investeren 500 miljoen euro in Campus Groningen

Rabobank Stad en Midden Groningen investeren samen met partners 500 miljoen euro in Campus Groningen.

Voor de groei van innovaties en economische activiteiten is een investeringsstrategie vastgelegd in het Campus Community Fund (CCF). Deze richt zich op de vijf regionale kernsectoren agri-food, energie, gezondheid, chemie en digitale economie. Koen Schuiling, burgemeester van Groningen en Wiebe Draijer, voorzitter groepsdirectie Rabobank, zullen vandaag het startschot geven voor dit fonds.

In zes jaar tijd is Campus Groningen uitgegroeid tot een van de grootste campussen in Nederland. Met meer dan 200 bedrijven en drie kennisinstellingen, is de Campus goed voor ruim 22.000 banen. De Campus wil de komende jaren flink groeien en het Campus Community Fund moet dit mede mogelijk maken.

Het fonds zal gaan fungeren als financierings- en investeringsinstrument, en verbindt en stimuleert ontwikkelingen op en rond de fysieke campus.

Bij de ontwikkeling van het fonds hebben Rabobank Stad en Midden Groningen, NOM en Campus Groningen samenwerking gezocht met verschillende stakeholders in de regio, zoals de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen, gemeente Groningen en provincie Groningen en campusbedrijven zoals Avebe, Mercachem Syncom en de LIFE Cooperative.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.