Ads Top

ABN: Samen sterk tegen cyberaanvallen van morgen

Cyberaanvallen zijn er altijd en overal. De benodigde kennis en expertise om deze te voorkomen is echter schaars. Samenwerking is daarom van wezenlijk belang. Het collectief is bovendien altijd sterker dan het individu. ABN AMRO, Achmea, ING, de Volksbank en TNO hebben daarom de handen ineengeslagen. Zij vormen sinds afgelopen zomer het Partnership for Cyber Security Innovation (PCSI).

ABN AMRO kijkt samen met de andere partijen uit het PCSI naar mogelijkheden voor innovatie op cybersecurity gebied. De gezamenlijke intentie is helder: resultaten uit onderzoeken en projecten moeten de maatschappij helpen zich te wapenen tegen de cyberaanvallen van morgen. Met de intensieve samenwerking binnen het PCSI  verbinden de partners toegepast onderzoek, actuele data en problematieken uit de maatschappij op het gebied van cyber security.

Het PCSI hanteert een zogeheten agile manier van werken. Via een ‘Security Radar’ worden relevante thema’s in kaart gebracht en periodiek geactualiseerd. Hieruit worden thema’s geselecteerd, waarvoor in workshops projectideeën worden gezocht. De geselecteerde ideeën gaan een ‘staged innovation’ proces in, waarin telkens na drie maanden wordt getoetst of een volgende stap een nog beter resultaat kan opleveren of dat de oplossing kan worden gedeeld met een nader te bepalen plaats in de maatschappij De leerpunten van het ‘staged innovation’ proces worden weer meegenomen in de volgende themaselectie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.