Ads Top

Aon voegt cyberdekking standaard toe aan inboedelverzekering

Aon voegt als eerste in Nederland een cyberdekking standaard toe aan de particuliere inboedelverzekering.

Vanaf 1 september worden daarmee 157.000 huishoudens bij verlenging van hun inboedelverzekering voorzien van een dekking, bescherming en ondersteuning op het gebied van cybercriminaliteit.

Het aantal cyberincidenten neemt zienderogen toe. Particulieren krijgen steeds vaker te maken met allerlei vormen van cybercriminaliteit zoals identiteitsdiefstal, phishing of gijzeling van de computer. De eerste zes maanden van 2020 laten dan ook een flinke stijging zien in het aantal aangiften per maand voor cybercrime. In sommige regio’s is de afgelopen maanden zelfs vaker aangifte gedaan van een cyberincident dan van een inbraak.

Vanaf 1 september zijn de standaard inboedelpolissen per contractvervaldatum, automatisch voorzien van Aon Cyberhulp. Nationale Nederlanden is de risicodrager voor deze dekking. Dat betekent in de meeste gevallen dat het gehele gezin van Cyberhulp gebruik kan maken en dat voor cyberincidenten op computers, smartphones, tablets en bij thuisautomatisering dekking is.

Naast een dekking van maximaal 5.000 euro per jaar voor kosten bij het oplossen van problemen als gevolg van privacyschending, identiteitsdiefstal, beveiligingsinbreuk en ransomware te verhelpen, krijgen verzekerden ook onbeperkt toegang tot de Cyberhulplijn waar een medewerker helpt om (mogelijke) cyberincidenten op te lossen. Daarnaast biedt het Cyberhulp-kennisportaal voor het hele huishouden online tips en informatie over cybercriminaliteit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.