Ads Top

'Arme landen verliezen €1.8 miljard per jaar door belastingparadijs NL'

Uit nieuw onderzoek van ActionAid blijkt dat ontwikkelingslanden per jaar 1.8 miljard euro mislopen als gevolg van belastingontwijking via brievenbusmaatschappijen in Nederland, bijna een verviervoudiging ten opzichte van de vorige schatting in 2013.

Deze belastinginkomsten zijn essentieel om goede publieke voorzieningen te kunnen organiseren en voor de weerbaarheid van landen om de coronacrisis het hoofd te bieden. De Nederlandse steun aan ontwikkelingslanden van 250 miljoen euro om de COVID-19 crisis aan te pakken valt in het niet vergeleken met de misgelopen belastinginkomsten.

ActionAid roept de Nederlandse regering dan ook op om het fiscaal beleid grondig te herzien, zodat ontwikkelingslanden niet langer zo sterk afhankelijk zijn van noodhulp uit het Westen maar zelf de coronacrisis te lijf kunnen gaan.

Nederland staat al jaren bekend als belangrijke spil in de wereldwijde belastingontwijking door het gunstige fiscale regime voor buitenlandse bedrijven en de 12.000 brievenbusmaatschappijen. De nieuwe berekening laat zien dat de schade die ontwikkelingslanden lopen door Nederland, veel groter is geworden. De sterke stijging in vergelijking met zeven jaar geleden is vooral toe te schrijven aan het feit dat investeringen in ontwikkelingslanden die via brievenbusfirma’s in Nederland worden gedaan, meer dan verdubbeld zijn. Daarnaast zijn de financiële stromen aan bedrijfswinsten die vanuit ontwikkelingslanden door Nederland vloeien ongeveer verviervoudigd.

1 opmerking:

 1. Hallo, heb je een lening nodig? Heeft u financiële ondersteuning nodig?
  Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn, u kunt ons gewoon schrijven via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of ons rechtstreeks op WhatsApp sturen via: +447903159998 en u ontvangt in een oogwenk een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen uw financiële doelstellingen op lange en korte termijn te verbeteren, omdat uw financiële stabiliteit ons uiteindelijke doel is.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibel rentepercentage van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * U krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te selecteren, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Veel mensen hebben financiële steun nodig om een ​​bedrijf op te starten en hun project af te ronden, en ze vinden het zo moeilijk om een ​​lening te krijgen bij hun lokale banken of andere financiële instellingen. Ik kan u verzekeren dat we u kunnen helpen uit uw financiële problemen, omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld met financiële moeilijkheden te maken hebben gehad. Wanneer u bij ons solliciteert, solliciteert u bij een vertrouwd bedrijf dat om uw financiële behoeften geeft. Onze hoogste prioriteit is uw financiële stabiliteit en er wordt voor u gezorgd gedurende het hele proces.

  Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com OF;
  WhatsApp: +447903159998

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.