Ads Top

Kees Koedijk benoemd tot hoogleraar Banking and Finance

Professor Kees Koedijk is met ingang van 1 augustus benoemd tot faculteitshoogleraar Banking and Finance aan de Utrecht University School of Economics (U.S.E.).

Kees Koedijk is tevens Distinguished Research Professor Shanghai University of Finance and Economics en Fellow van het Centre for Economic Policy Research (CEPR) London.

Koedijk was hoogleraar financiën aan Tilburg University (2007-2020), waar hij tevens decaan en directeur was van TIAS, Business School (2012-2019) en decaan van de School of Economics and Management van Tilburg University (2007-2012).

Hij was hoogleraar Financieel Management aan de RSM Erasmus Universiteit Rotterdam en hoogleraar Financiën aan de Universiteit van Maastricht, en tevens Senior Econoom bij de onderzoeksafdeling van De Nederlandsche Bank.

Hij ontving vele onderzoeksprijzen, waaronder het Duurzaam Lintje (2012), een medaille voor werk op het gebied van duurzaamheid, twee grote Mistra Grants (2006 en 2008) van de Zweedse overheid, de Finance et Développement Durable prijs van de Franse krant Le Monde (2005), en hij was winnaar van de Moskowitz Prijs voor Onderzoek naar Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (2005 en 2002).

Koedijk promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is lid van de raad van toezicht van Fontys Hogescholen en hij was lid van de beleggingscommissie van DSM Pensioenfonds, extern adviseur van het bestuur van de Stichting ABP, voorzitter van de raad van toezicht van beleggingsfondsen van de ASN Bank en lid en voorzitter van de Raad van Economische Adviseurs Tweede Kamer (REA). Naast deze lidmaatschappen is hij medeoprichter geweest van de ondernemingen Global Property Research (GPR) (1994) en Finance Ideas (2004).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.