Ads Top

ABN AMRO en ODDO BHF gaan samenwerking aan

ABN AMRO en de Frans-Duitse financiële dienstverlener ODDO BHF gaan een strategische samenwerking aan op het vlak van ‘equity brokerage’, aandelendiensten voor grootzakelijke relaties. Beide partijen hebben in dit segment een leidende positie in hun eigen marktgebied. De samenwerking richt zich op de Benelux met de ambitie om uit te breiden naar de Duitse markt.

Onder de naam ABN AMRO-ODDO BHF wordt een nieuwe joint venture opgericht, waarin beide partijen een gelijk belang krijgen. ABN AMRO brengt haar activiteiten in op het vlak van ‘Benelux equity research, institutional sales en sales trading’. Voor de uitvoering van orders zal de joint venture gebruik maken van het geavanceerde handelsplatform van ODDO BHF.  

De nieuwe combinatie gaat zich primair richten op de Benelux en wordt gevestigd in het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. ABN AMRO en ODDO BHF hebben de ambitie hun samenwerking uit te breiden naar de Duitse markt.
 
Het partnerschap betekent een uitbreiding van diensten aan zowel institutionele investeerders als corporate klanten op het vlak van ‘equity brokerage’ en ‘equity capital markets’. Voor investeerders groeit het aanbod aan hoogwaardige aandelenresearch naar ruim 500 fondsen. Het eigen distributienetwerk om aandelen te plaatsen voor corporate klanten groeit naar meer dan 600 institutionele partijen in Europa en de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.