Ads Top

'Duurzaam beleggen loont niet in tijden van crisis'

Environmental, Social and Governance (ESG)-beleggingen worden wereldwijd geprezen als de oplossing voor milieu, sociale en maatschappelijke problemen, en zouden het beste medicijn zijn tijdens een crisis. 

Dit blijkt uit onderzoek van de Tilburgse onderzoekers Philip Joos en Jurian Hendrikse, samen met Elizabeth Demers (University of Waterloo) en Baruch Lev (NYU).

Uit grondige analyse komt naar voren dat dit niet zo is, en dat traditionele maatstaven zoals liquiditeit en innovatievermogen beter crisisbestendigheid aangeven.

Hoewel bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen daar op langere termijn mogelijk wel degelijk de vruchten van zullen plukken, is het raadzaam voor beleggers om op korte termijn kritisch te zijn op fondsen die ‘ESG’ promoten als crisisvaccin.

Hoewel institutionele beleggers, fondsbeheerders en de internationale financiële pers vaak anders beweren, leidt duurzaam beleggen niet tot betere beursprestaties ten tijde van crises. Een analyse onder 1.600 Amerikaanse bedrijven laat zien dat een hogere ESG-prestatie bedrijven niet beter bestand maakt tegen de negatieve beursgevolgen van de coronapandemie. Duurzame investeerders blijken zelfs slechter te presteren tijdens periodes van beursherstel. Liquiditeit en innovatiekracht blijken de beste immuniteit te bieden tegen financiële crises.

De onderzoekers tonen verder aan dat ESG-investeringen voor slechts 1% het beursrendement van bedrijven tijdens de Covid crisis verklaren. Ook heeft ESG geen voorspellende waarde voor hoe een bedrijf gaat presteren bij een eventuele volgende crisis, in tegenstelling tot - wederom - de combinatie van financiële flexibiliteit en innovatiekracht van een bedrijf.

1 opmerking:

 1. Hallo en welkom bij Spotlight Global Financial Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan om contact op te nemen met mijn kantoor via | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan, want we bieden uitstekende leendiensten over de hele wereld.

  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest.Voor individuen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​eigen vermogen te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage kredietscore of andere redenen.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u maar wilt.

  Wij bieden 24 uur per dag leendiensten van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 |

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Uw financiële vrijheid ligt in uw handen!

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.