Ads Top

Btw-tarief van 0% geen goed idee

Een jaar lang een btw-tarief van 0%. Dat is wat de PVV wil om de economische crisis als gevolg van het coronavirus op te lossen. Het zou tot meer bestedingen leiden onder consumenten en ook nog voordelig zijn voor bedrijven.

Peter Kavelaars, hoogleraar Fiscale Economie aan Erasmus School of Economics, legt uit waarom dit plan toch niet zo effectief is als dat je zou denken.

‘Het is heel leuk voor de consument maar het punt is dat de consument eigenlijk alleen maar spaart momenteel. Het spaaroverschot is nog nooit zo hoog geweest’, zegt Kavelaars. ‘Dan is het niet heel erg logisch om daar meer ruimte te creëren. Het probleem ligt eigenlijk bij de ondernemers waarvan je de lasten moet verlichten en daar is de btw nou juist niet typisch het instrument voor.’

Duitsland heeft, in tegenstelling tot Nederland, zowel het hoge als het lage btw-tarief aangepast. Toch denkt Kavelaars dat dit niet heel erg effectief is om de economische crisis op te lossen. ‘Er zijn hier veel gerichtere maatregelen voor mogelijk, en dat is met name om te kijken of je de lasten voor werkgevers en ondernemers structureel kunt verlagen.’ Volgens Kavelaars moeten we de lasten op de lonen, de werkgeverslasten, verlagen. ‘Dan gaan de loonkosten direct omlaag en dat geeft lucht voor bedrijven.’

Een ander nadeel is dat sterke bedrijven de verlaging zouden kunnen weigeren door te berekenen naar de consument. In dit geval zouden deze bedrijven dan het geld in eigen zak kunnen steken, wat betekent dat het een hele ongerichte maatregel zou zijn. Bovendien zijn het juist de eerste levensbehoeften die al in het laagste btw-tarief zitten, benadrukt Kavelaars.

1 opmerking:

 1. Hallo, heb je een lening nodig? Heeft u financiële ondersteuning nodig?
  Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur ons rechtstreeks een bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen uw financiële doelstellingen op lange en korte termijn te verbeteren, omdat uw financiële stabiliteit ons uiteindelijke doel is.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibel rentepercentage van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Veel mensen hebben financiële steun nodig om een ​​bedrijf op te starten en hun project af te ronden, en ze vinden het zo moeilijk om een ​​lening te krijgen bij hun lokale banken of andere financiële instellingen. Ik kan u verzekeren dat we u kunnen helpen uit uw financiële problemen, omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen. Wanneer u bij ons solliciteert, solliciteert u bij een vertrouwd bedrijf dat om uw financiële behoeften geeft. Onze hoogste prioriteit is uw financiële stabiliteit en er wordt voor u gezorgd gedurende het hele proces.

  Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com OF;
  WhatsApp: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.