Ads Top

Moeten we ons geld investeren in China?

De afgelopen tijd zijn er veel krantenkoppen verschenen die voor beleggers met investeringen in China zorgwekkend zijn. Denk aan de spanningen in Hong Kong en de bewering dat de periode van supergroei in China voorbij zou zijn.

Is het gezien de huidige omstandigheden eigenlijk nog wel verstandig om te investeren in Chinese obligaties? ‘Als je als pensioenfonds besluit om in China te investeren, dan doe je dat voor de lange termijn’, zegt Mary Pieterse-Bloem, hoogleraar financiële markten aan Erasmus School of Economics en Global Head Fixed Income bij ABN Amro Private Banking. ‘Pensioenfondsen hebben een lange-termijn-horizon en moeten daarom ook beleggen met een langetermijnvisie. Ik denk dat de belangrijkste vraag is of China de overgang kan maken van een exportgeleide economie naar een consumentengeleide economie. En vooral of China dat in zijn huidige vorm kan.’

China heeft veel schulden en een groot deel van die schulden zijn intern. Dit betekent dat er zeer weinig buitenlands eigendom is, slechts 5 procent om precies te zijn. Dit is zeer weinig in vergelijking met de wereldeconomie. 'We zien echter wel dat buitenlands eigendom steeds meer wordt opgenomen in de industrieën. Als je dus belegt in een globale index, is de kans groot dat Chinese investeringen al in je portefeuille beginnen te komen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.