Ads Top

Onderzoek ABN AMRO MeesPierson: merendeel actieve beleggers ziet coronacrisis als kans

Nogal wat Nederlanders schrikken er voor terug om te beleggen. Niet in de laatste plaats vanwege vooroordelen en misverstanden.

Uit een onderzoek onder 1.025 Nederlanders blijkt dat er veel verschillen zijn tussen beleggers en niet-beleggers, als je kijkt naar bijvoorbeeld risico-inschatting. Wat veel Nederlanders bijvoorbeeld niet weten, is dat beleggen veel minder risicovol kan zijn dan zij denken en uiteindelijk ook meer kan opleveren dan sparen. Zo vindt 6 op de 10 van de niet beleggende Nederlanders beleggen in vergelijking met sparen zelfs gevaarlijk en voor ruim de helft staat beleggen gelijk aan gokken.

Veel mensen schrikken juist nu terug om te gaan beleggen. Maar naarmate zij over meer kennis en ervaring beschikken, zien zij minder beren op de weg. Zo blijkt uit het onderzoek dat 60 procent van de actieve beleggers de coronacrisis als een kans beschouwt en niet als een bedreiging. Dat geldt slechts voor 17 procent van de niet-beleggers.

Aan het begin van de coronacrisis gingen de beurzen wereldwijd stevig in de min. Veel mensen schrikken terug voor zo’n scenario, maar juist dan moet je het hoofd koel houden. De geschiedenis leert namelijk dat beurzen zich ook na forse klappen gemiddeld binnen 14 maanden weer herstellen. Als je wil beleggen, moet je je niet blindstaren op de korte termijn, maar juist de lange termijn in het achterhoofd houden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.