Ads Top

Meeste Nederlanders willen uitgebreide informatie ontvangen over hun pensioen

De meeste Nederlanders willen uitgebreide informatie ontvangen over hun pensioen. 61 procent wil weten wat hun opgebouwde pensioen is, wat het pensioen is dat ze kunnen bereiken én hoe het opgebouwde pensioen berekend is. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse Consumentenmonitor van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Als mensen in algemene zin informatie ontvangen over hun pensioen, zijn zij vooral geïnteresseerd in het opgebouwde pensioenkapitaal en het pensioen dat zij persoonlijk kunnen bereiken. Respectievelijk 83 en 73 procent van de consumenten plaatst deze onderwerpen in hun top drie.

De respondenten blijken minder geïnteresseerd te zijn in informatie over bijvoorbeeld hun premie, het nabestaandenpensioenen en hun arbeidsongeschiktheidspensioen.

De behoeften van deelnemers aan het onderzoek sluiten aan bij de toezegging van het kabinet om deelnemers in het nieuwe pensioenstelsel jaarlijks inzicht te geven in welke premie er wordt ingelegd, wat het voor de uitkering gereserveerde vermogen is en hoeveel pensioen zij kunnen verwachten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.