Ads Top

Fintech-bedrijf Factris sluit financieringsovereenkomst met vermogensbeheerder Nationale Nederlanden Investment

Fintech-bedrijf Factris heeft een financieringsovereenkomst gesloten ter waarde van 50 miljoen euro met vermogensbeheerder Nationale Nederlanden Investment Partners (NN IP). 

Factris gaat het kapitaal inzetten om financiering te bieden aan midden- en kleinbedrijven (MKB) middels het aankopen van hun verkoopfacturen. 

Hierdoor krijgen die bedrijven sneller betaald, waardoor zij hun liquiditeitspositie kunnen verbeteren. Aangezien factoring een van de snelste vormen van financiering is voor MKB-bedrijven, wordt het een steeds waardevollere tool voor ondernemers in het MKB om aan hun werkkapitaalbehoefte te voldoen. 

Dit is nog belangrijker geworden door de Covid-19-pandemie, die de cash-positie van veel ondernemingen negatief heeft beïnvloed. De veiliggestelde nieuwe kredietfaciliteit heeft het voordeel van een volwaardige kredietverzekering. 

Deze verbetering stelt NN IP in staat om aan zijn verantwoord beleggen strategie te voldoen door het ondersteunen van de reële Europese economie, terwijl het tegelijk een investeringsmogelijkheid met verlaagd risico biedt aan zijn klanten. Door NN IP’s verantwoord beleggen criteria te combineren met de polissen van Factris, verzekert de transactie bovendien dat er meer financiering gaat naar duurzamere MKB-bedrijven en –sectoren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.