Ads Top

ING BeleggersBarometer: Beleggersvertrouwen positief

De stemming onder Nederlandse beleggers is nog net zo positief als de laatste maanden. De BeleggersBarometer stijgt in april met twee punten naar 124. Daarmee lijkt de rust teruggekeerd op de beleggersmarkt. Beleggers zijn weer positiever over de ontwikkeling van de waarde van hun beleggingsportefeuille over de afgelopen periode.

Beleggers verwachten dat de AEX de komende tijd zal blijven stijgen en voorspellen een stand van 556 in juli.

“De positieve houding van beleggers is niet geheel onverwacht want bijna elke beurs in de wereld is dit jaar al meer dan 10% gestegen”, aldus Bob Homan, hoofd ING Investment Office. Kijkende naar de portefeuilles heeft ongeveer 70% van de Nederlandse beleggers beleggingsfondsen in zijn of haar beleggingsportefeuille. Gemiddeld gaat het dan om 7 verschillende fondsen. De helft van de beleggers heeft Nederlandse aandelen, zo’n 15 verschillende.

Het minst populair zijn obligaties. Eén derde van de beleggers beschikt hierover, gemiddeld 7 verschillende. Toch is dit bijna een verdubbeling ten opzichte van april vorig jaar.

Als gekeken wordt naar de regio, blijft de belegger op eigen bodem; zes op tien portefeuilles is in Nederland belegd. Minder dan twee op de tien portefeuilles bevat (ook) beleggingen in Europa. Dit is vergelijkbaar met vorig kwartaal. Nederland is dan ook de regio waar men de komende drie maanden de grootste beurskansen verwacht. Azië (exclusief Japan) staat op de 2e plaats.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.