Ads Top

ING investeert in onafhankelijk intermediair

ING neemt een meerderheidsbelang in Intersoftware Groep (ISWG). Het belangrijkste doel van deze deelneming is de efficiency van alle partijen in de distributieketen, zoals adviessoftwarepartijen en financiële dienstverleners, te verhogen.

Met de investeringen van ING heeft ISWG onder andere de ambitie om Adviesbox tot de beste intermediaire advies- en bemiddelingssoftware in de markt te ontwikkelen. Verder wil ISWG Findata ontwikkelen tot hét platform voor alle adviessoftware-aanbieders en financiële dienstverleners. Tot slot wil zij met Unitrust haar dienstverlening uitbreiden met software voor serviceproviders.

De voordelen voor intermediairs zijn betere adviessoftware, minder administratieve handelingen, vooraf meer inzicht in het acceptatieproces van de geldverstrekkers en versnelling van innovatieve toepassingen. Denk hierbij onder andere aan het (op termijn) met toestemming van de klant, beschikbaar stellen van gegevens die nodig zijn voor het aanvraagproces. Klanten moeten in de huidige situatie nu nog fysiek veel documentatie meenemen naar het intermediair voor het doen van een aanvraag. Dat hoeft dan in de toekomst niet meer. Klanten profiteren door sneller uitsluitsel in het aanvraagproces en adviessoftware-partijen door centraal inzicht in wijzigingen van voorwaarden, rentes en andere criteria van de geldverstrekkers. Financiële dienstverleners merken tot slot meer efficiency door vereenvoudiging van de aanvraag.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.