Ads Top

Dit zijn de duurste steden om je auto te verzekeren

De stad waarin je een autoverzekering afsluit, is van grote invloed op de premie die je betaalt. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl naar de prijzen in verschillende grote Nederlandse steden.

Net als in 2018 is het afsluiten van een autoverzekering in Maastricht het duurst. Hier betalen bestuurders op jaarbasis gemiddeld € 139,20 (+44%) meer dan in Leeuwarden, de goedkoopste stad om je auto te verzekeren. De Limburgse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Den Haag (+ 39%) en Den Bosch (+35%) als duurste steden.

Premies zijn afhankelijk van factoren die sterk kunnen verschillen per stad, zoals het aantal autodiefstallen, verkeersongelukken en schadeclaims. Georganiseerde autodiefstallen in Maastricht kosten verzekeraars al jaren veel geld waardoor de premie ieder jaar stijgt. Zelfs nu het aantal diefstallen daalt, blijft de hoge premie nodig om de vergoedingen te kunnen betalen.

Sinds 2015 zijn de premies over de hele linie flink gestegen. Dit jaar betalen bestuurders gemiddeld 20 procent meer voor hun autoverzekering dan vier jaar geleden, en acht procent meer dan in 2018. Maastricht staat bovenaan in het rijtje met steden waarin de prijzen het hardst stegen, gevolgd door Zwolle en Lelystad. In steden als Leeuwarden en Groningen stegen de premies het minst.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.