Ads Top

ACM waarschuwt voor incassobureaus Lootsma & Partners, Smits & Co en Inter Payment Service

ACM treedt op tegen Lootsma & Partners, Deurwaarder Smits & Co en Inter Payment Service. Zij dringen bij consumenten aan om rekeningen voor onterechte vorderingen te betalen.

Uit de meldingen blijkt dat de incassobureaus consumenten telefonisch en per e-mail onder druk zetten om een nog openstaande rekening te betalen, zoals voor een vakantie. Vaak is er echter helemaal geen overeenkomst, waardoor de vordering onterecht is. Soms gaat het om vermeende overeenkomsten van jaren geleden.

Deze bedrijven maken deel uit van het netwerk van incassobureaus waarvoor de ACM eerder al waarschuwde. Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM: “Om te voorkomen dat meer consumenten slachtoffer worden van deze praktijken waarschuwen we nu.”

De genoemde incassobureaus staan niet eens ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, terwijl dit wel verplicht is voor bedrijven die actief zijn in Nederland. Verder benadrukt de ACM dat Deurwaarder Smits & Co geen officiële deurwaarder is. Daarnaast kloppen de gegevens op de websites van deze incassobureaus niet.

Lootsma & Partners en Inter Payment Service vragen consumenten geld over te maken naar rekeningnummers in het buitenland, op naam van onder andere British Trans Asia. Incassobureau Deurwaarder Smits & Co int rekeningen voor Trip Abroad, All Great Dealz, Euroloterij, Ecodienst, Shoppendoejezo, Veiligwinkelen.nl, Hotelcheque, Fly Away, Shop and Fly en Buy to Fly.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.