Ads Top

'Gemiddeld 5.000 euro besparen met lening oversluiten'

Door je lening(en) over te sluiten naar een andere bank of kredietverstrekker, bespaar je al snel duizenden euro’s. Dit blijkt uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Uit gegevens van ruim 1.300 respondenten die op de website van Geld.nl een berekening maakten voor het oversluiten van hun lening, blijkt dat zij gemiddeld bijna 5.000 euro konden besparen.

Als je je bestaande lening(en) oversluit naar een nieuw kredietverstrekker, zijn er twee manieren waarop je kunt besparen.
Door een lagere rente en door een kortere looptijd (je bent sneller klaar met aflossen). De ruim 1.300 respondenten uit het onderzoek van Geld.nl betaalden gemiddeld 7,45 procent rente voor hun bestaande leningen. Dit werd bij het nieuwe aanbod van de site 4,76 procent.

Geld.nl plaatst wel een kleine kanttekening bij het onderzoek. Bij sommige kredietverstrekkers betaal je afhankelijk van je risicoprofiel een hogere rente. Dit heet risico gebaseerde rente. Om je risicoprofiel te bepalen, kijkt de kredietverstrekker naar je inkomen, je woonsituatie en je huidige leningen. Geld.nl vergelijkt bij deze kredietverstrekkers standaard met de rente die hoort bij het laagste risicoprofiel.

De besparing die je volgens Geld.nl kunt behalen door over te sluiten, is fors groter dan de mogelijke besparing die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in 2016 berekende. Volgens deze organisatie kon gemiddeld gezin toen maximaal 2200 euro besparen op een doorlopende lening door te shoppen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.