Ads Top

‘Wij zien Payconiq als onderscheidend van Apple Pay’


Payconiq juicht alle ontwikkelingen op het gebied van mobiel betalen toe. Want de beweging naar betalen met een smartphone kan ons niet snel genoeg gaan. Dat zegt CEO Guido Vermeent tegen Emerce als reactie op de komst van Apple Pay naar Nederland.

Apple-partner ING is een van de Nederlandse banken die meedoen aan Payconiq, de app waarmee ook contactloos in winkels kan worden betaald. Dat kan op twee manieren: door het scannen van een QR code of via tap & pay met de NFC chip in de smartphone, dat laatste momenteel alleen in België, waar het product al langer aanwezig is.

Toen vorig jaar ING, Rabobank en de Volksbank gezamenlijk de mobiele betaaldienst uitrolden in Nederland werd dat dan ook gezien als het antwoord op Apple Pay en Google Pay. Net als in de VS met Apple Pay kunnen consumenten geld naar elkaar overboeken. En als extraatje is het via Payconiq straks ook mogelijk om deel te nemen aan loyaltiteitsprogramma’s van winkels.

Guido Vermeent van Payconiq beschouwt Apple Pay niet als een concurrent. “Wij zien Payconiq als onderscheidend van Apple Pay,” zegt hij. “Met Payconiq betaal je in winkels, online en onderling tussen contacten, met zowel een Android smartphone als iPhone. Daarbij werkt Payconiq met alle Nederlandse banken.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.