Ads Top

Aegon: Wettelijke identificatie per post voor Aegon-klant snel verleden tijd

Aegon en Rabobank zetten volgende stappen in de samenwerking op het gebied van online identificatie. Na een jaar proefdraaien met MijnAegon, gaat Aegon ook voor hypotheken en overlijdensrisicoverzekering het wettelijk vereiste identificatieproces online via Rabo eBusiness laten verlopen in plaats van per post. Klanten van alle banken en intermediairs kunnen zo met een druk op de knop, veilig en snel hun verzekeringszaken regelen.

Anno 2019 verwachten klanten dat zij zich direct online met een druk op de knop kunnen aanmelden bij hun verzekeraar. Rabobank is de eerste bank die verzekeraars helpt om vast te stellen of een persoon die wil inloggen ook echt de betreffende persoon is. Dat verloopt via online identificatie via Rabo eBusiness en iDIN.  Voorheen ontvingen klanten nog brieven met toegangscodes voor de eerste aanmelding bij MijnAegon. Nu kan de klant direct online inloggen via Rabo eBusiness.

Voor onafhankelijke adviseurs scheelt de online authenticatie veel administratieve rompslomp en risico’s. Het gehele proces gebeurt veilig en snel online. De adviseur kan zich dan volledig richten op het geven van solide advies.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.