Ads Top

'Fintech vervangt banken binnen vijf jaar'

Ondanks het relatief korte bestaan van fintech in Nederland, verwacht 31 procent van de Nederlandse MKB-ondernemers dat fintcn binnen vijf jaar de positie van banken heeft overgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-financieringsplatform October onder 1.059 Nederlandse ondernemers.

Uit het onderzoek blijkt dat 63 procent van de ondervraagden vindt dat banken met achterhaalde technologieën en systemen werken, waardoor zij volgens de respondenten niet snel genoeg kunnen schakelen met ondernemers.

Omdat er de afgelopen jaren weinig innovatie heeft plaatsgevonden in de kredietverlening, verliest een gemiddelde ondernemer buitensporig veel tijd aan een kredietaanvraag. Terwijl met behulp van automatisering en (digitale) tools veel tijd kan worden bespaard,

Volgens het onderzoek heeft de meerderheid van de ondervraagde ondernemers vertrouwen in digitale hulpmiddelen; zo denkt 53 procent zelfs dat online tools betere risico-inschattingen maken dan fysieke medewerkers van banken.

Ondanks het vertrouwen in de toekomst van fintech-ondernemingen ziet maar liefst driekwart van de ondervraagden op dit moment (nog) geen goed alternatief voor banken als het gaat om financiële dienstverlening richting ondernemers. Vooral ondernemers in de zakelijke dienstverlening zien het met 77 procent somber in.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.