Ads Top

De Goudse Verzekeringen eerste professionele investeerder op Rabo&Co


De Goudse Verzekeringen stelt als eerste professionele investeerder geld beschikbaar op Rabo&Co. Het gaat om een bedrag van 20 miljoen euro, waarmee De Goudse Verzekeringen kan investeren in ondernemers die klant zijn van de Rabobank. Dat kondigt de Rabobank vandaag aan op Money2020. De Rabobank lanceerde Rabo&Co in 2017 als het eerste hybride financieringsplatform voor ondernemers, waarbij vermogende particulieren samen met Rabobank het Nederlandse MKB kunnen financieren.

Rabo&Co biedt ondernemers een bredere toegang tot financiering en investeerders een extra investeringsmogelijkheid. Rabobank introduceerde deze vorm van ‘peer-to-peer’ vorig jaar als een aanvulling op de traditionele financieringsvormen als regulier bankkrediet en lease. Vanaf heden kunnen ook professionele partijen investeren op Rabo&Co.

Marcel Gerritsen, Directeur Strategie en Innovatie Bedrijven bij de Rabobank: ‘De samenwerking met De Goudse Verzekeringen is de eerste stap in het verder uitbouwen van Rabo&Co. Het afgelopen jaar hebben we ervaring opgedaan met vermogende particuliere klanten van Rabobank op Rabo&Co. Op basis van deze input ontwikkelen we het platform nu verder door. Daarnaast weten we dat pensioenfondsen en verzekeraars naar mogelijkheden zoeken om te investeren in ondernemend Nederland. Zij zijn bereid hogere bedragen voor langere tijd te investeren. De samenwerking met De Goudse Verzekeringen als eerste professionele investeerder bevestigt dit.’

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.