Ads Top

‘Marktplaats voor financiering kan voorzien in behoefte’

De nieuwe ‘marktplaats voor mkb-financiering’ die ING heeft gelanceerd, kan voorzien in een behoefte. Dat zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. Financiering is voor veel ondernemers al jaren een probleem, zeker als het gaat om bedragen tot 250.000 euro. “Als het voor ondernemers écht makkelijker wordt om aan geld voor investeringen te komen, juichen we het initiatief van harte toe.”

Met het nieuwe platform krijgen ondernemers toegang tot een groter aanbod van verschillende financieringsopties - zowel van de bank zelf als van concurrerende aanbieders - die ze op één platform eenvoudig kunnen vergelijken en afsluiten, belooft ING. Het betreft een initiatief van de bank in samenwerking met het Britse fintechbedrijf Funding Options, dat eerder in het Verenigd Koninkrijk succesvol een vergelijkbaar platform heeft gelanceerd. Nieuw is hier dat ING als bank de rol van intermediair oppakt.

MKB-Nederland hamert al veel langer op het belang van betere toegang tot meerdere financieringsopties voor het mkb. Visser: “Mkb-ondernemers zijn traditioneel in hoge mate afhankelijk van hun bank. Er ontstaan steeds meer alternatieve financieringsvormen maar die zijn vaak nog kleinschalig en voor ondernemers moeilijk te overzien. Een platform dat alle opties bundelt en laagdrempelig is, kan zeker voorzien in een behoefte. In Engeland slaagt Funding Options er al in om ondernemers goed te helpen. Wij hopen dat dit in Nederland ook zo zal zijn.”

Funding Options heeft volgens ING een algoritme ontwikkeld dat de meest relevante oplossing selecteert voor een grote variatie aan financieringsbehoeften. Deze financieringen kunnen digitaal worden afgesloten. Daarnaast is er een klantenservice die ondernemers aanvullende ondersteuning biedt bij het kiezen van de beste oplossing en het indienen van de aanvraag. Het platform brengt geen provisie in rekening bij de mkb-ondernemer. De externe aanbieders van financiering betalen een successfee aan het platform.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.