Ads Top

Ombudsman positief over pensioenverzekeraars

De Ombudsman Pensioenen moet een bredere onderzoeksbevoegdheid krijgen. Dat pleidooi houdt de vertrekkend ombudsman Piet Keizer vandaag in zijn laatste jaarverslag.

Keizer bekleedt deze positie sinds 2003, zijn opvolger wordt benoemd door de sociale partners. Vorig jaar ontving  Keizer 514 klachten, een toename ten opzichte van 2016 maar iets minder dan in het jaar daarvoor toen 532 klachten werden genoteerd.

Keizer is in zijn jaarverslag positief over de wijze waarop pensioenverzekeraars hebben aangegeven opvolging te zullen geven aan zijn belangrijkste aanbeveling uit 2015. Die had betrekking op de mogelijk nadelige gevolgen voor de pensioenopbouw van arbeidsongeschikten als gevolg van niet tijdige en correcte gegevensuitwisseling tussen alle betrokken partijen in het verleden. Deelnemers mogen daarvan niet de dupe worden, vond Keizer – een aanbeveling die verzekeraars hebben overgenomen. "Daarmee staat het belang van de deelnemer centraal bij pensioenverzekeraars’’, aldus de Ombudsman.

De meeste klachten vorig jaar hadden betrekking op problemen in verband met scheidingen en bijzonder partnerpensioen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.