Ads Top

Groot geld op Curaçao. Afscheid van een belastingparadijs

Uit een lumineus idee van een jonge Nederlandse notaris ontstaat na de Tweede Wereldoorlog een weelderig belastingparadijs. Curaçao wordt dankzij Nederland een fiscaal toevluchtsoord voor tienduizenden bedrijven die er wel geregistreerd maar niet daadwerkelijk gevestigd zijn.

In de jaren tachtig komt na ingrijpen van de VS de klad erin. Sindsdien wringen trustkantoren, banken en overheid zich in alle bochten om deze belangrijke economische sector overeind te houden. Dat gaat moeizaam. Een belangrijke oorzaak: de Nederlandse regering laat Curaçao al 25 jaar spartelen en werd zelf een tax haven.

Toch is er groot geld gebleven. Van onder meer PepsiCo, Luxaflex, cheaptickets.nl, oliemaatschappijen en vermogende particulieren zoals George Soros en topvoetballers. Ook dubieus geld. Strafzaken en andere affaires (het boek noemt er 35) stapelen zich op. Ook hier vooral Nederlanders die de boel verziekten: Willem Endstra, Cor van Hout, Dirk Paarlberg.

Curaçao wordt op de huid gezeten door internationale organisaties zoals de OESO en de EU die tax havens de wacht hebben aangezegd. Op 31 december 2019 loopt ook nog de oude regeling die Curaçao zo aantrekkelijk maakte. Het Nederlands belastingfeestje op Curaçao loopt ten einde. Wat blijft er over na het 'happy hour'?

In Groot geld op Curaçao wordt voor het eerst de gecompliceerde internationale financiële wereld ontleed: trustkantoren, belastingadviseurs, banken, notarissen, toezichthouders. Ton de Jong kijkt naar de geschiedenis (onder andere naar de opmerkelijke rol van Willem Vermeend), beschrijft de huidige situatie en geeft aan wat het eiland na 2019 te wachten staat. Vijfentwintig aansprekende cases illustreren de feiten. Hij interviewde onder anderen trusttycoon Greg Elias en portretteerde de schatrijke familie Smeets. Uitvoerig wordt de dominerende rol van Nederland belicht. Een groot deel van de 1600 mensen die in de sector werken komt nog steeds uit Nederland.

1 opmerking:

 1. Hallo, heeft u een snelle lening nodig?
  Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Gezien de stagnatie die de wereld doormaakt als gevolg van de impact van het coronavirus (COVID-19) op het bedrijfsleven en de economie, worden veel mensen geconfronteerd met vroegtijdige financiële uitdagingen en met de aanwezigheid van een contant overschot in mijn bedrijf, we willen de geldcirculatie versnellen door klanten binnen en buiten Europa te financieren met een lening.

  Heeft u een lening nodig om een ​​bedrijf op te starten, een huis of auto te kopen of heeft u een lening nodig om andere persoonlijke redenen? Als uw antwoord JA is, zal ik u adviseren om contact op te nemen met mijn bedrijf. Wij verlenen allerlei soorten leendiensten, zowel beveiligde als ongedekte leningen. Het enige dat u hoeft te doen, is ons te schrijven via e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com of ons rechtstreeks een bericht te sturen op WhatsApp / Telegram via: +447903159998 en ontvang onmiddellijk een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen uw financiële doelstellingen op lange en korte termijn te verbeteren, omdat uw financiële stabiliteit ons uiteindelijke doel is.

  Functies en voordelen;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - U beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Fast Direct Funding - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rentevoet van 2,5% tot 3% per jaar
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * U krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te selecteren, hetzij wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  * Geen verborgen kosten

  Veel mensen vinden het om een ​​of andere reden zo moeilijk om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen, we zijn hier om u te helpen.

  Als u echt een oplossing nodig heeft voor uw financiële uitdagingen, bent u een stap verwijderd om financieel vrij te worden, schrijf ons vriendelijk voor meer informatie via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com OF;
  WhatsApp / Telegram: +447903159998
  2020 © ️ In orde gereserveerd.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.