Ads Top

Basisschool De Bongerd wint Spaarchallenge 2018

Groep 6 van basisschool De Bongerd uit Odijk wint de allereerste Spaarchallenge! Ze spaarden een vlogcamera bij elkaar met klusjes doen en flessengeld. “Gefeliciteerd, jullie hebben er hard voor gewerkt. Ik ben benieuwd naar de eerste vlogjes. Misschien leuk als jullie daarin vertellen wat jullie van de Week van het Geld vonden, ” zei NVB-voorzitter Buijink. Hij overhandigde de klas vandaag een cheque van 250 euro als prijs, te besteden aan een educatief doel voor de school.

De Spaarchallenge hoort bij de Cash Quiz, die zo’n 1900 scholen speelden tijdens de Week van het Geld. Ruim 40 klassen deden aansluitend mee aan de Spaarchallenge, ook uitgeschreven door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De challenge van groep 6 van basisschool De Bongerd werd geloot als als winnaar van de Spaarchallenge 2018.

Ieder jaar tijdens de Week het Geld geven duizenden bankmedewerkers een financiële gastles aan kinderen in de groepen 6-8 van het basisonderwijs (Bank voor de Klas). Landelijk worden daarmee circa honderduizend kinderen bereikt. De gastles wordt gegeven aan de hand van de Cash Quiz, waarin kinderen vragen moeten beantwoorden over geldzaken. Dit jaar is daarnaast de Cash Quiz Spaarchallenge geïntroduceerd. Hiermee leren kinderen om samen te sparen voor een gezamenlijk gekozen doel. Ze leren spelenderwijs samenwerken, keuzes maken en de waarde van geld kennen. Ze oefenen tijdens hun spaarproject ook met het in kaart brengen van kosten en opbrengsten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.