Ads Top

ABN AMRO integreert nieuwste technologieën in circulair kantoor Amstelveen

ABN AMRO heeft in Amstelveen een nieuw kantoor geopend, waarin de bank de nieuwste digitale oplossingen en technologieën in een circulair en duurzaam gebouw verenigt. In het nieuwe kantoor kunnen klanten hun bankzaken doen op de manier zoals zij willen, zowel digitaal als via persoonlijk contact met een medewerker. Het ABN AMRO kantoor is gevestigd aan het Sandbergplein 24 in Amstelveen.

Het kantoor in Amstelveen is een testkantoor, waar de bank nieuwe oplossingen en technologieën uitprobeert. Door de innovaties continu te toetsen bij klanten en medewerkers, kan ABN AMRO verbeteringen blijven doorvoeren. Klanten kunnen in het kantoor onder andere gebruikmaken van de vele mogelijkheden van een smartphone XXL, diverse touchscreens, narrowcasting en een videowall met touchscreen. Door klanten met volledige digitale uitingen te informeren, inspireren en in actie te laten komen, kunnen zij de voor hen beste financiële keuzes maken. Persoonlijk contact met een van de medewerkers is in het kantoor vanzelfsprekend eveneens mogelijk.

Wouter Gerats, projectleider realisatie kantoor ABN AMRO Amstelveen: "Klanten regelen hun financiële zaken het liefst wanneer het hen uitkomt. Online en mobiel bankieren maken daar in belangrijke mate deel van uit. ABN AMRO speelt daar op in door digitaal gemak te combineren met persoonlijk contact. Zo maken onze klanten steeds vaker gebruik van Beeldbankieren - waar wij de kracht van onze expertise combineren met een digitaal kanaal. In de opzet van het kantoor Amstelveen is ook daar volop ruimte voor deze nieuwe manieren van bankieren. Is voor een specifieke vraag geen adviseur in het kantoor beschikbaar, dan kunnen klanten direct worden geholpen via Beeldbankieren. Daarmee helpen we onze klanten bij het verkennen van de digitale mogelijkheden om hun bankzaken te doen."

Voor het nieuwe kantoor is gebruik gemaakt van circulaire materialen. Zo zijn de wandpanelen gemaakt van gerecyclede pallets, die zijn verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De banken bestaan uit een modulair zitsysteem met een verwisselbare hoes volgens het Cradle to Cradle-principe (C2C). Ook bestaat de isolatie van het pand voor 100 procent uit gerecycled, Nederlands papierafval. De vloeren van het kantoor lagen eerder in gym- en turnzalen in heel Nederland. Het Amstelveense kantoor heeft energielabel A.

ABN AMRO heeft als missie dat in 2030 woningen en kantoren van klanten (waarvoor de bank een lening heeft verstrekt) én het eigen vastgoed gemiddeld energielabel A bezitten. Daarom stimuleert de bank klanten om hun woningen en bedrijfspanden te verduurzamen. ABN AMRO geeft het goede voorbeeld en verduurzaamt ook de eigen gebouwen. Inmiddels heeft 50 procent energielabel A en van de kantoren in eigendom is dat zelfs 89 procent. De bank streeft ernaar dat in 2023 al haar gebouwen (in beheer en huurpanden) energielabel A bezitten. De kennis die ABN AMRO opdoet met de verduurzaming, stelt de bank weer beschikbaar aan klanten en partners.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.