Ads Top

Verzekeraars passen voorwaarden aan na kritiek Consumentenbond

Schadeverzekeraars Promovendum en National Academic vergoeden voortaan wél de kosten van contra-experts. De maatschappijen pasten hun voorwaarden aan na kritiek van de Consumentenbond en ‘ruggespraak met de AFM’.

Promovendum en National Academic vergoeden nu standaard de kosten van contra-experts tot maximaal 110% van de kosten die zij zelf voor hun eigen experts betalen. Daarmee is hun standaard vergoeding ruimer dan die van veel andere verzekeraars. Net als andere aanbieders vergoeden beide verzekeraars meerkosten voor zover die redelijk zijn. De aangepaste, algemene voorwaarden staan sinds 14 juni op de websites.

Ook schadeverzekeraar De Goudse gaat de voorwaarden van zijn autoverzekering aanpassen. De verzekeraar meldt hier nu niets over contra-expertise. Navraag van de Consumentenbond leerde dat De Goudse alleen vergoedt wanneer de eigen expert de schade onjuist heeft vastgesteld. De Consumentenbond vroeg De Goudse zijn werkwijze en voorwaarden aan te passen. De voorwaarden worden naar verwachting begin 2019 aangepast, maar de verzekeraar laat weten in de praktijk nu wel gewoon de kosten voor contra-expertise te vergoeden.

Eind mei meldde de Consumentenbond dat Promovendum en National Academic de regels overtraden door de kosten van een second opinion bij schade niet te vergoeden. Dat is in strijd met de wet. Daarin staat dat de redelijke kosten die worden gemaakt om schade vast te stellen, ten laste komen van de verzekeraar. Promovendum liet destijds weten de wet anders te interpreteren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.