Ads Top

Stichting Pensioenfonds Cindu International kiest voor Centraal Beheer APF

Stichting Pensioenfonds Cindu International heeft een intentieverklaring getekend met Centraal Beheer APF om haar verplichtingen en vermogen over te dragen aan Centraal Beheer APF.

De intentie is om de opgebouwde aanspraken en het vermogen van Stichting Pensioenfonds Cindu International en de toekomstige pensioenopbouw van de werkgever Rütgers Resins onder te brengen in een Pensioenfondsenkring van Centraal Beheer APF. Deze kring staat open om andere pensioenfondsen toe te laten treden en mee te laten profiteren van de schaalvoordelen.

Rita van Ewijk van Stichting Pensioenfonds Cindu International schetst het uitvoerige voortraject: “Aan de keuze voor het tekenen van de intentieverklaring met Centraal Beheer APF is een brede toekomstoriëntatie vooraf gegaan waarin het pensioenfonds en de werkgever samen zijn opgelopen en waarbij ook de vakbonden, het verantwoordingsorgaan en de ondernemingsraad zijn betrokken. Alle beschikbare opties zijn verkend. Medio 2017 is het onderbrengen bij een APF als beste optie uit deze verkenning naar voren gekomen.

Na een intensief selectietraject kwam het Centraal beheer APF voor ons fonds als beste uit de bus. Er is zowel door de mensen van het Centraal Beheer APF, als de partijen waaraan de administratie en het vermogensbeheer zijn uitbesteed, steeds goed en pro-actief met ons meegedacht om bijvoorbeeld een goed evenwicht te vinden tussen maatwerk en standaard. Zodat zowel de kosten van de transitie als de jaarlijkse kosten beheerst kunnen blijven. Ook de ruimte die we ervaren om samen met Centraal Beheer APF een kring in te richten, die zowel voor ons fonds als in de toekomst voor andere fondsen een duurzame oplossing biedt, geeft ons veel vertrouwen.”

De voorbereiding voor de transitie van de overdracht van opgebouwde aanspraken en de toekomstige opbouw is in volle gang. Door het uitvoeren van de pensioenregeling via Centraal Beheer APF is een toekomstbestendig pensioen geborgd voor alle deelnemers van het pensioenfonds. Daarnaast blijven belangrijke waarden en uitgangspunten van Stichting Pensioenfonds Cindu International voortbestaan.

Zowel het bestuur van Stichting Pensioenfonds Cindu International als het bestuur van Centraal Beheer APF zijn blij met het formele moment om te gaan starten met de voorbereidingen voor de collectieve waardeoverdracht en ziet zien vol vertrouwen uit naar de samenwerking. Huub Hannen, bestuursvoorzitter van Centraal Beheer APF: “Tijdens het keuzeproces hebben we intensief contact gehad met het fonds en samen afstemming gehad over een optimale invulling voor alle deelnemers van Stichting Pensioenfonds Cindu International. We zijn er erg trots op dat we deze stap naar de toekomst samen kunnen zetten.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.