Ads Top

Doe aangifte tegen malafide incassobureaus

Het regent klachten bij de Consumentenbond over malafide incassobureaus die op agressieve wijze en ten onrechte betaling eisen voor vage diensten. De Consumentenbond roept consumenten op om niet te betalen en aangifte te doen.

Schimmige bedrijven bellen consumenten met een verhaal over een enquête of een gewonnen prijs en proberen zo vage diensten als een kortingsabonnement of (korting op) reisjes aan te smeren. Klagers melden dat zij vervolgens, ondanks dat zij niet op het aanbod zijn ingegaan, intimiderende brieven of telefoontjes van incassobureaus krijgen die hen tot betaling proberen te dwingen. Dit terwijl gedupeerden nergens mee akkoord zijn gegaan, cruciale informatie niet hebben ontvangen of schriftelijke instemming ontbreekt waar dat wettelijk vereist is.

De aanhoudende stroom klachten en de ernst van de meldingen is voor de Consumentenbond aanleiding om op te roepen om aangifte te doen. Combée: ‘Die bedrijfjes komen en gaan in hoog tempo en dat maakt het lastig ze aan te pakken. Ook zijn ze vaak niet voor rede vatbaar. Wat ons betreft is het dan ook tijd om uit een ander vaatje te tappen; misschien dat de strafrechtelijke weg deze boeven een halt toeroept.’

De incassobureaus waar op dit moment veel klachten over binnenkomen zijn Business Collect en Direct Solutions. Beide incasseren voor diensten van bedrijven waar in het verleden al veel over is geklaagd bij de Consumentenbond, zoals: Shoppendoejezo, Happy Numbers, Fly Away en Hotel and Travel. Deze bedrijven houden zich niet aan wettelijke regels als het gaat om schriftelijke instemming van de klant. Of men verstrekt onvoldoende informatie over de inhoud van het aanbod, waardoor er geen betalingsverplichting is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.