Ads Top

ING lanceert marktplaats voor MKB-financiering

ING komt met een marktplaats voor financiering voor het Nederlandse Midden en Kleinbedrijf, die ook toegankelijk is voor andere externe verstrekkers van financieringen. Met de introductie van dit platform, Funding Options genaamd, is ING de eerste Nederlandse bank met een platform voor MKB-financiering waarop zowel eigen als concurrerende financieringsmogelijkheden worden aangeboden. ING doet dat samen met het Britse Fintechbedrijf Funding Options, dat eerder in het Verenigd Koninkrijk succesvol een vergelijkbaar platform heeft gelanceerd.

“Dankzij Funding Options krijgen ondernemers toegang tot een groter aanbod van verschillende financieringsopties die ze op één platform eenvoudig kunnen vergelijken en afsluiten. Ook als ze geen klant van ING zijn”, zegt Vincent van den Boogert, CEO van ING in Nederland. “ING vindt het belangrijk dat een MKB-ondernemer met een goed plan de beste opties en ruimste keuze moet krijgen en dat  wij hem de beste financieringsoptie kunnen bieden.” Van den Boogert benadrukt dat ING ook een belangrijke ambitie realiseert in haar innovatiestrategie: het creëren van een open platform in financiële dienstverlening.

“Wij hebben gemerkt dat MKB-ondernemers niet altijd op de hoogte zijn van alle opties in de markt. Met dit platform kunnen ondernemers het aanbod vergelijken en wij kunnen versneld alternatieve financieringsbronnen voor hen beschikbaar maken. Er zijn bijvoorbeeld partijen in de markt die specialistische financieringsmogelijkheden hebben ontwikkeld, zoals werkkapitaal, leasing of debiteurenfinanciering. Die vormen een uitstekende aanvulling op het ruime aanbod aan mogelijkheden van ING. Door al deze mogelijkheden naast elkaar beschikbaar te maken, bieden we het MKB het meest uitgebreide aanbod op één platform”, aldus Van den Boogert.

Bij het MKB is er een grote behoefte aan financieringsopties. Funding Options heeft een algoritme ontwikkeld dat de meest relevante oplossing selecteert voor een grote variatie aan financieringsbehoeftes. Deze financieringen kunnen digitaal worden afgesloten. Daarnaast is er een klantenservice die ondernemers aanvullende ondersteuning biedt bij het kiezen van de beste oplossing en het indienen van de aanvraag.

Het platform brengt geen provisie in rekening bij de MKB-ondernemer. De externe aanbieders van financiering betalen een successfee aan het platform.Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.