Ads Top

Vooral jongeren vertrouwen de bank

Voor het derde jaar op rij voert GfK, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken, de Vertrouwensmonitor uit. Wanneer gevraagd wordt naar de mate waarin Nederlanders banken vertrouwen dan zien we dat het merendeel (57 procent) zich in het midden begeeft. Deze groep heeft noch weinig noch veel vertrouwen.

Een kwart van de mensen wantrouwt de bankensector, terwijl zo’n 18 procent juist veel vertrouwen heeft. Opnieuw hebben jongeren tussen 18 en 34 jaar het meeste vertrouwen. Waar vorig jaar de groep van 65-plussers het minste vertrouwen in de sector had, verschuift dat dit jaar naar de 50 tot 64-jarigen. En mannen hebben relatief minder vertrouwen in banken dan vrouwen.

Zoals aangegeven wordt elke dag van het jaar het vertrouwen gemeten. Hierdoor worden alle positieve of negatieve invloeden uit het nieuws meegenomen, waardoor een zeer goed beeld van het sentiment gedurende het jaar ontstaat. En wat opvalt in vergelijking met voorgaande jaren, is dat we de eerste voorzichtige, maar duidelijke tekenen van herstel zien. Uitgedrukt in een score van 1 (zeer weinig vertrouwen) tot een 5 (zeer veel vertrouwen), halen banken een 2,9. Dit is een kleine, maar significante stijging ten opzichte van de 2,8 een jaar eerder. En een eerste blik op de resultaten voor het nieuwe jaar (Q3) laat zien dat deze stijging doorzet naar een 3,0. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.