Ads Top

Bijna de helft van de Nederlanders speelt mee met een eindejaarsloterij

Bijna de helft (45%). van de Nederlanders is van plan om dit jaar met een eindejaarstrekking van een loterij mee te spelen Van de Nederlanders die een inschatting maken, denkt twee derde dat de kans op de hoofdprijs het grootst is bij de oudejaarstrekking van de Staatsloterij (67%). 33% denkt juist dat de kans groter is bij de Nationale Postcodeloterij. Bij een prijs van 1 miljoen euro zet meer dan de helft van de ondervraagden een deel op de spaarrekening. En veertig procent zou om financieel advies vragen. Bij winst van een prijs van 30 miljoen euro zegt 61% te blijven werken.

Een kwart van de Nederlanders denkt dat een 45-jarige minimaal €2,5 miljoen moet winnen om nooit meer te hoeven werken. Een vijfde (21%) denkt dat dit bij €1 miljoen zelfs al kan. Van degenen die een inschatting maken, blijkt dat vrouwen het bedrag gemiddeld hoger inschatten dan mannen. 36% van de vrouwen die een inschatting maken, denkt dat een bedrag van minstens €5 miljoen of meer nodig is (t.o.v. 25% onder mannen). Ook 60-plussers die een inschatting maken, denken vaker dat een bedrag van minstens €5 miljoen nodig is (38% vs. 28%). Jongeren ( jonger dan 30 jaar) denken juist vaker dat een bedrag van minder dan €1 miljoen volstaat.

Meer dan de helft van Nederland zou na het winnen van €1 miljoen een deel op de spaarrekening zetten (53%). Dat is de populairste actie. Op 2 van populairste acties na het winnen van €1 miljoen staat ‘een deel aan familie,vrienden of kinderen schenken’ (45%) en op 3 staat ‘een vakantie boeken’ (39%). ‘Schulden,leningen of hypotheken aflossen’ volgt kort na de top 3 met 38%.

Vier op de tien Nederlanders (41%) met goede voornemens voor 2018 denken dat zij hun voornemens makkelijker volhouden wanneer zij €1 miljoen winnen. 52% denkt dat het even moeilijk blijft, 8% verwacht dat het lastiger wordt.

Van degenen die prijzengeld zouden delen schenkt zes op de tien geld aan hun kinderen (58%) en ruim een derde heeft wat over voor broers of zussen (37%) en ouders (36%). Drie op de tien zouden schenken aan goede doelen (29%). Vier op de tien (41%) inwoners van Noord-Nederland geven vaker aan dat ze een bedrag aan goede doelen zouden schenken. In de rest van Nederland ligt dat percentage met 27% een stuk lager.
.

Geldzaken (laten) regelen

Het grootste deel van Nederland (53%) zou na het winnen van €1 miljoen in de oudejaarstrekking nog steeds hun eigen geldzaken regelen. Ruim een derde (35%) zou een financieel adviseur in de arm nemen 12% vraagt op dit moment al advies en verandert dat niet.
.

Blijven werken is populair

Ook bij een prijs van €30 miljoen zegt 61% van werkend Nederland te blijven werken. Het grootste deel daarvan (38%) houdt de huidige baan; 13% blijft evenveel uren werken, 24% gaat minder uren werken. Eén op de tien zou voor zichzelf beginnen. Hoe ouder men is, des te vaker men zou stoppen met werken. Slechts 10% van de werkende jongeren (jonger dan 30 jaar) stopt met werken, tegenover 62% van de 60-plussers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.