Ads Top

ABN AMRO: Aandelen bieden potentieel én risico’s in 2018

ABN AMRO voorspelt beleggers een goede start van 2018. De bank verwacht dat de meevallende economische groei, de aanhoudend lage inflatie en stabiele financiële omstandigheden een positieve invloed op de financiële markten hebben. Wel waarschuwt ABN AMRO dat de hoge economische groei voor fluctuaties op financiële markten kan zorgen. Daarom adviseert de bank haar klanten om 2018 te starten met een bescheiden overweging in aandelen, alert in te spelen op kansen en liquiditeiten als risicobuffer achter de hand te houden. Dit meldt de bank in de Beleggingsstrategie voor 2018. 

Ralph Wessels, Beleggingsstrateeg bij ABN AMRO: “In 2017 was sprake van versnelde economische groei. We verwachten dat de groei aanhoudt voor de wereldeconomie en bedrijfswinsten. Wel kunnen financiële markten dynamischer worden. We achten de kans op een recessie in 2018 klein, maar naarmate het economisch herstel verder doorzet kan volatiliteit terugkeren in de markt. Daarom adviseren we onze klanten om in 2018 een robuuste, internationale beleggingsportefeuille op te bouwen.”

ABN AMRO geeft binnen aandelen de voorkeur aan de sectoren Industrie en Luxegoederen & Diensten, omdat die sterk kunnen profiteren van de forse groeidynamiek. De bank adviseert thematische beleggers om de juiste balans te zoeken tussen aandelen met exposure naar duurzame energie, consumenten in opkomende landen en de innovatieve productindustrie. ABN AMRO verwacht namelijk dat in 2018 de aandacht toeneemt voor bedrijven die bezig zijn met Smart Factories (bedrijven die steeds meer technologisch gedreven zijn).

Door de gunstige groeiverwachtingen geeft de bank de voorkeur aan aandelen uit Aziatische, opkomende markten. Ook verwacht ABN AMRO dat beleggers in 2018 meer plek in hun portefeuille inruimen voor groene obligaties. Dit zijn obligaties waarmee klimaatoplossingen gefinancierd worden. De verwachting is bovendien dat duurzaam beleggen in de komende jaren steeds meer de norm wordt.

In het geval van geopolitieke risico’s kunnen beleggers met grondstoffen spreiding in hun portefeuille aanbrengen. ABN AMRO verwacht dat de wereldwijde vraag naar olie in 2018 sterk blijft groeien en dat de prijs stijgt. De verwachting is dat de gemiddelde prijs per vat (Brent) volgend jaar op 70 dollar uitkomt. ABN AMRO verwacht pas in 2019 een krachtigere euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar en in 2018 een lichte verzwakking naar 1,15. De bank gaat ervan uit dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente agressiever zal verhogen dan de markt momenteel inprijst. De prognose van ABN AMRO voor 2018 gaat uit van twee renteverhogingen van elk 25 basispunten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.