Ads Top

Nieuwe site met test voor beleggers geeft inzicht in emoties

De grootste uitdaging voor de belegger zit hem niet in de ECB of een aanstaande recessie, maar vormt hijzelf: de emoties die onbewust van grote invloed kunnen zijn bij het nemen van beleggingsbeslissingen. Juist om die redenen heeft Schroders een unieke test en educatieve website ontwikkeld die beleggers helpt inzicht te krijgen in die emoties die hen parten kunnen spelen bij het nemen van beleggingsbeslissingen. Schroders lanceert vandaag dit nieuwe kennisplatform investIQ.

Zijn úw beslissingen gebaseerd op logisch en rationeel denken? De waarheid is dat ons brein ons vaak voor de gek houdt. Daardoor denken we dat we logisch redeneren, terwijl we misschien instinctmatig handelen. Wat aanvoelt als een geïnformeerde beslissing, wordt in feite beïnvloed door onbewuste denk- en gedragspatronen. Dat gebeurt ook als we belangrijke keuzes maken, bijvoorbeeld hoe we ons geld beleggen.

De nieuwe test en achterliggende educatieve website die Schroders heeft ontwikkeld (en die beschikbaar is in het Nederlands via  is zuiver en alleen bedoeld om beleggers te helpen zichzelf beter te leren kennen daar waar het beleggen betreft. Uit de Schroders Global Investor Study 2017, een wereldwijd onderzoek gehouden in 30 landen, blijkt dat een grote meerderheid van beleggers behoefte heeft aan educatie en nadere kennis op het gebied van beleggen. Dit platform vormt een antwoord op die lacune bij beleggers.

belegger hij is. De belegger ontvangen direct op zijn scherm (en desgewenst per mail) een gedetailleerd rapport waarbij hij zicht krijgt op zijn eigen sterke en zwakke kanten, die bovendien worden geclassificeerd ten opzichte van andere deelnemers aan de test. Via korte filmpjes over die karaktereigenschappen kan de belegger bewuster beleggen en zo veelgemaakte fouten voorkomen.

Daarnaast biedt het platform tal van algemene educatieve video’s over beleggen waarbij op een objectieve manier wordt ingegaan op vragen als ‘op welke manier kan ik beleggen?’ en ‘in welke categorieën kan ik beleggen en wat zijn de risico’s?’

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.