Ads Top

VEB bereikt aangepaste schikking in Fortis-zaak

Beleggersvereniging VEB heeft een aangepaste schikking getroffen met Ageas, de rechtsopvolger van Fortis, over compensatie voor gedupeerde beleggers. Ageas heeft 100 miljoen euro meer ter beschikking gesteld en enkele kernelementen van de schikking zijn gewijzigd. In totaal is ruim 1,3 miljard euro beschikbaar als vergoeding voor de schade die Fortis-beleggers leden in 2007 en 2008.

De nieuwe onderhandelingen waren gestart na de beschikking van het Gerechtshof Amsterdam van 16 juni 2017, dat bepaalde dat enkele onderdelen van de eerder getroffen schikking moesten worden aangepast. Het nieuwe schikkingsvoorstel wordt vandaag voorgelegd aan het Gerechtshof Amsterdam.

VEB-directeur Paul Koster toont zich verheugd met het bereikte resultaat: “Het is voor de beleggers in het voormalige Fortis positief dat deze schikking getekend is. Wij geloven dat met dit aangepaste schikkingsvoorstel voldoende aan de bezwaren van het Hof Amsterdam wordt tegemoet gekomen. Het vandaag gepresenteerde schikkingsvoorstel is het resultaat van moeizame en langdurige onderhandelingen en blijkt het maximaal haalbare. Het is een redelijke vergoeding voor de geleden schade en tien jaar na de gebeurtenissen kan eindelijk het boek gesloten worden.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.