Ads Top

BNG Bank na zesde duurzame obligatie in kopgroep mondiale banken

BNG Bank heeft bij internationale beleggers de afgelopen weken twee duurzame obligaties geplaatst ten behoeve van kredietverlening aan gemeenten en woningcorporaties. In totaal heeft de bank sinds 2014 zes duurzame obligaties ter waarde van 4,1 miljard euro geplaatst, waarmee ze op dit terrein behoort tot de kopgroep van de mondiale banken.

BNG Bank financiert met deze obligaties de meest duurzame gemeenten en woningcorporaties van Nederland. De partijen worden geselecteerd aan de hand van een methodologie die is ontwikkeld door Telos, het centrum voor duurzame ontwikkeling van de Universiteit van Tilburg. De gemeenten of woningcorporaties die in hun categorie het meest duurzaam zijn, komen in aanmerking voor een (euro)lening uit de opbrengst van deze obligatie. Zo wordt de opbrengst van de deze week uitgegeven ‘social housing bond’ van 750 miljoen dollar gebruikt voor (euro)leningen aan 91 duurzame woningcorporaties die in hun categorie (bijvoorbeeld: grootte van de corporatie, type bezit en ouderdom van het bezit) het best scoren op duurzaamheid. Opvallend is dat vooral de middelgrote woningcorporaties gemiddeld hoog scoren op duurzaamheid.

'Duurzaamheid is een cruciaal onderdeel van de strategie van de BNG Bank. De bank wil het bewustzijn over duurzaamheid bij klanten vergroten door kennisoverdracht, innovatieve financiering én de uitgifte van duurzame obligaties. Daarnaast speelt de bank met deze obligaties in op de groeiende behoefte aan duurzame beleggingen bij nationale en internationale kapitaalverschaffers. De bank verbreedt met deze transacties haar beleggersbasis en versterkt daarmee haar toegang tot de kapitaalmarkt in het belang van klanten. Een koppositie bij de uitgifte van duurzame obligaties past bij onze bank. BNG Bank heeft de afgelopen tien jaar meer dan 100 miljard euro aan krediet verstrekt aan haar klanten in de publieke sector en behoort tot de grootste financiers van het Energieakkoord', zegt Olivier Labe, lid van de Raad van Bestuur van BNG Bank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.