Ads Top

Consument maakt vaker premiebewuste keuzes bij zorgverzekering

Vanaf 11 november is het mogelijk om een nieuwe zorgverzekering voor 2018 af te sluiten. Opvallend is dat consumenten premiebewuste keuzes maken rondom hun zorgverzekering, meer dan voorgaande jaren. Zo kiezen meer consumenten voor een maximaal eigen risico. Daarnaast nemen ze vaker een naturapolis dan een restitutiepolis. En minder consumenten kiezen voor een aanvullende verzekering. Dat blijkt uit een analyse van Independer onder klanten die een zorgverzekering afsloten voor 2018.

Het aantal consumenten dat kiest voor het maximaal eigen risico is hoger dan voorgaande jaren. Voor 2018 kiest 28 procent voor een maximaal eigen risico van 885 euro. In 2017 deed 25 procent dit en in 2016 was dit 24 procent. De keuze voor een maximaal eigen risico is het meest populair onder consumenten tussen de 25 en 34 jaar. In deze leeftijdscategorie kiest 33 procent voor een maximaal eigen risico. Door een vrijwillig eigen risico te kiezen kunnen consumenten gemiddeld 18 procent korting krijgen op de zorgpremie.

Slechts 15 procent van de consumenten die bij Independer een zorgverzekering voor 2018 afsluit, kiest voor een restitutiepolis. In 2017 was dit nog 25 procent: een daling van 39 procent. Restitutiepolissen zijn over het algemeen duurder omdat consumenten met dit type polis bij elke zorgverlener terechtkunnen, in tegenstelling tot een naturapolis. Gemiddeld ligt de premie van een restitutiepolis 7 procent hoger dan een naturapolis.

Een andere trend waaruit de premiebewustheid van de consument blijkt voor komend jaar is dat aanvullende verzekeringen steeds minder worden afgesloten. 65 procent kiest tot nu toe voor een aanvullende verzekering ten opzichte van 69 procent afgelopen jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.