Ads Top

Consument kan nu ook winkelier met Tikkie betalen

Vanaf vandaag is het voor het eerst mogelijk om een winkelier met Tikkie te betalen. Binnen of buiten de winkel zelf, dat maakt niet uit. Consumenten kunnen - zonder eerst langs een kassa of betaalzuil te lopen – zelf afrekenen met Tikkie. De pilot gaat van start bij Munch Fit Food To Go in Amsterdam. 

Sinds eind 2016 heeft retail-adviesbureau Q&A de Beethovenstraat in Amsterdam omgedoopt tot Shoppingstreet Innovation Lab. Verschillende retail-innovaties worden in deze straat getest. ABN AMRO heeft samen met Munch Fit Food To Go een Grab & Go schap gecreëerd waardoor klanten versgeperste sapjes, wraps en maaltijden zelf met Tikkie kunnen afrekenen waar en wanneer zij dit willen. De klant scant met z’n telefoon (Android via QR-app, iOS direct via camera) de QR-code op het product. Automatisch opent dan de iDEAL-betaalpagina in de vertrouwde Tikkie-omgeving. Na de betaling ontvangt de klant het bekende GIFje als bedankje. Het is net als met particuliere betaalverzoeken niet nodig om de Tikkie-app te hebben om de betaling te kunnen doen.

“We vinden het belangrijk dat al onze klanten makkelijker kunnen betalen en dat wij ons in de winkel meer kunnen richten op de shopbeleving. Tikkie biedt ons deze oplossing en heeft daarnaast een sterk track record qua gebruikersaantallen en snelle betalingen, aldus Yorieke Eskes van Munch Fit Food To Go.

Bij deze pilot kijkt men vooral naar het afrekenen met QR-codes in een winkel, waarbij het - doordat betaling buiten de winkel ook mogelijk is - ook draait om de betaalmoraliteit van de Nederlander, voegt Lesley Flohil van ABN AMRO toe. “Uit onderzoek blijkt dat klanten een beter moraal hebben als je ze vertrouwen geeft. Uit deze pilot gaat blijken waar en hoe de klant zijn betaling doet”.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.