Ads Top

'Toekomstperspectief voor ontslagen Rabo-medewerker ontbreekt'

Dat zegt Reinier Castelein, voorzitter van vakorganisatie De Unie over de ongekend grote reorganisatie die is aangekondigd door Rabobank. Castelein ziet Rabobank zichzelf herpakken na jaren van crisis. Dat ingrijpen nodig is, erkent de voorzitter van de grootste vakbond in de all-finance.

"Het station van de discussie over wel of niet ingrijpen zijn we gepasseerd. Het gaat nu om de vraag hoe? Een sociaal plan, gaat zeker over geld, maar speerpunt van De Unie is, werk, werk, werk. Wij zetten alles op alles voor nieuw werk voor de Rabomedewerker die zijn of haar baan verliest. Maatregelen dus gericht op het creëren van inkomenszekerheid in een veranderende arbeidsmarkt. Het past in de traditie van de bank om bezig te zijn met maatschappelijke vraagstukken. Van Wiebe Draijer vragen wij naast zijn nieuwe toekomstperspectief voor de bank, ook toekomstperspectief voor de medewerkers waar hij afscheid van neemt.”

Iedereen weet al lange tijd dat er een flink aantal medewerkers in de hele sector hun baan gaan kwijtraken. Toch is er nog steeds geen toekomstvisie om deze duizenden mensen weer aan het werk te helpen. "Voor De Unie is het prioriteit nummer één om er voor te zorgen dat de mensen die hun baan verliezen weer aan het werk komen. Door fouten aan de top van de sector hebben veel bankmedewerkers de laatste jaren gefungeerd als kop van jut op feesten en partijen. Vertrapt en verguisd door de politiek en de boze burger. Deze mensen staan er nu alleen voor.”

De Unie heeft afgelopen twee weken 500 medewerkers individueel gesproken. De belangrijkste boodschap die wij meekregen was, dat een deel van het bedrijfsmanagement zelf bang is om hun baan te verliezen. En om die reden hun teamleden niet de ruimte durven te geven om in een mobiliteitstraject te stappen. Immers een leeglopend team maakt dat de teamleider boventallig dreigt te worden. "De Unie zet in op maximale ruimte voor de Rabomedewerker zodat hij of zij kan werken aan het eigen arbeidsmarkperspectief. Wij gaan alles op alles zetten om de Rabomedewerker aan het werk te houden. Daar houdt geen bedrijfsmanagement ons in tegen.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.