Ads Top

BeursGorilla Jacko verliest van AEX

Beursgorilla Jacko stevent af op een licht verlies ten opzichte van de AEX voor het beursjaar 2015. Het spande erom de laatste dagen, waarin het rendement van de behaarde vermogensbeheerder van beleggingssite BeursGorilla.nl steeds dichterbij dat van de AEX kroop.

Toch lijkt het erop dat de beursgorilla dit jaar zijn meerdere moet erkennen in de AEX. Jacko stond een half uur na opening op de laatste beursdag op een jaarwinst van 4,08 procent De AEX stond toen op een jaarwinst van 4,66 procent.

Het was een wisselend beleggingsjaar voor beursgorilla Jacko. Hij had tot augustus nog aandelen in het noodlijdende Imtech in zijn portefeuille. Na het verdwijnen van Imtech van de beurs heeft hij hier niets voor teruggekregen wat een flinke hap uit zijn portefeuille heeft genomen. Daarnaast heeft Jacko in juli zijn aandelen Kendrion en oktober zijn aandelen Galapagos met een fors verlies verkocht.

Dat het verlies voor Jacko dit jaar beperkt bleef en dat hij toch nog met een positief resultaat het jaar afsloot, komt doordat hij in augustus aandelen Heineken met een winst van ruim 100 procent heeft verkocht. Daarnaast staan de aandelen NN Groep en TomTom, die Jacko momenteel in zijn portfolio heeft, op een mooie winst.

In zijn 16-jarige carrière als vermogensbeheerder heeft Jacko 13 keer de AEX verslagen. Hij heeft nu dus 3 keer verloren van de AEX. Gekeken over de hele linie presteert Jacko ruim beter dan de Amsterdamse hoofdindex. Jacko behaalde sinds 2000 gemiddeld 4,7 procent winst per jaar. De AEX komt over deze jaren op een gemiddeld verlies van 2,8 procent per jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.